Κεφτεδάκια μεθυσμένα με ούζο Χιώτικο
Κύρια Υλικά
- Κιμάς χοιρινός, 250 γρ.
- Κιμάς μοσχαρίσιος, 250 γρ.
- Παξιμάδι κριθαρένιο, 3 τμχ.
- Αυγό, 2 τμχ.
- Ξύδι, λίγο
- Ούζο, ¾ φλιτζάνι/-α του καφέ, χιώτικο
- Μαστίχα, λίγη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φέτα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λαδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα παξιμάδια που τα έχουμε μουσκέψει και στύψει γερά. Το πλάσιμο τους γίνεται σε μικρές μπάλες στο εσωτερικό των οποίων έχουμε τοποθετήσει με επιδέξιο τρόπο ένα μικρό κύβο από τυρί φέτα. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τους σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φούντες μαϊντανού.
Πηγή: in.gr