Η συνταγή της ημέρας.....

Κέικ με σταφίδες.


Κύρια Υλικά
  • Ελαιόλαδο, ¾ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Σταφίδες, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, κομμένες
  • Καρύδια, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, κομμένα
  • Κονιάκ, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Πορτοκάλι, 1 ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, ο χυμός του
  • Ζάχαρη άσπρη, 1 ¼ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Κανελογαρύφαλλο, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Αλάτι, ελάχιστο
 Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα κανελογαρίφαλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές βάζουμε το μπέικιν, ανακατωμένο με λίγο αλεύρι, και συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν το μείγμα γίνει λείο το βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε σε 170 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: in.gr