Η συνταγή της ημέρας....

Χταπόδι πιλάφι


Κύρια Υλικά
  • Χταπόδι, 1 ½ κιλ.
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 ½ τμχ.
  • Ντομάτα, 1 κιλ., φρέσκιες ή αποφλοιωμένες από κουτί
  • Ρύζι, ½-¾ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Βούτυρο, 2-3 κουταλ. της σούπας
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ρίγανη
 Εκτέλεση
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και λίγο νερό. Αφού σιγοβράσουν 10 λεπτά, προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι και τις ντομάτες και τα αφήνουμε στη φωτιά ώσπου το χταπόδι να μαλακώσει και να γλασάρει η σάλτσα.
Το πιλάφι
Σε νερό που βράζει (ποσότητα διπλάσια από του ρυζιού) ρίχνουμε το βούτυρο και το ρύζι. Όταν απορροφηθεί το νερό, το ρύζι είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε πιάτα το ρύζι και περιχύνουμε με το χταπόδι.

Πηγή: in.gr