Η συνταγή της ημέρας...

Κουραμπιέδες με λάδι


Κύρια Υλικά
  • Ελαιόλαδο, 3 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Ζάχαρη άσπρη, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Αλισίβα, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, (σημειώση παρακάτω)
  • Αυγό, 2 τμχ., οι κρόκοι τους
  • Κονιάκ, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, ή ούζο
  • Μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Βανίλια, 2 τμχ.
  • Αμύγδαλα, 2 φλιτζάνι/-α του τσαγιού, ασπρισμένα και κομμένα με το μαχαίρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ περίπου δέκα λεπτά. Ρίχνουμε την αλισίβα και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη μέσα στο κονιάκ, τις βανίλιες και σιγά-σιγά το αλεύρι, τόσο όσο χρειάζεται να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Τελευταία ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό, τι σχήμα θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τους ραντίζουμε ζεστούς με ούζο ή κονιάκ και τους τυλίγουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
 Συμβουλές
Για να ετοιμάσετε την αλισίβα: Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάζετε 1½ ποτήρι νερό και 2 κουταλιές της σούπας στάχτη (από το τζάκι) την οποία έχετε κοσκινίσει προηγουμένως. Βράζετε το νερό σε σχετικά χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, το ανακατεύετε και στη συνέχεια το αφήνετε για λίγη ώρα να κατασταλάξει η στάχτη. Αδειάζετε την κατσαρόλα χωρίς να ανακατευτεί το μείγμα και το σουρώνετε.


Πηγή: in.gr