Η συνταγή της ημέρας....

Εκμέκ


Κύρια Υλικά
  • Φύλλα κανταΐφι, 500 γρ.
  • Βούτυρο, λίγο
  • Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου, λίγη, ή κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Σαντιγί φυτική, 1 κουτί
  • Ζάχαρη άχνη, 2-3 κουταλ. της σούπας
  • Βανίλια, 2 τμχ.
  • Αμύγδαλα, λίγα, καβουρδισμένα
  • Γάλα, 1 lt., περίπου
  • Νερό, 1 ½ ποτήρι/-α, για το σιρόπι
  • Λεμόνι, λίγο, για το σιρόπι
  • Βανίλια, 3 τμχ., για το σιρόπι
  • Ζάχαρη άσπρη, 3 ποτήρι/-α, για το σιρόπι
 Εκτέλεση
Σε βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε το φύλλο αφού του έχουμε προσθέσει από πάνω λίγα κομμάτια βούτυρο ή λίγο λιωμένο βούτυρο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε χλιαρό, στο ζεστό φύλλο που έχουμε μόλις ψήσει. Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και τη βάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο (προσοχή, πρέπει να έχει κρυώσει).
Από πάνω βάζουμε μια λεπτή στρώση σαντιγί (η σαντιγί γίνεται χτυπώντας την κρέμα με άχνη ζάχαρη και λίγες βανίλιες) και γαρνίρουμε με αμύγδαλα που έχουμε καβουρντίσει.
 
Πηγή: in.gr