Η συνταγή της ημέρας....

Μανταρινόπιτα..

Κύρια Υλικά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ποτήρι/-α
  • Ζάχαρη άσπρη, 1 ποτήρι/-α
  • Αυγό, 5 τμχ.
  • Μπέικιν πάουντερ
  • Βανίλια
  • Μανταρίνι, 1 τμχ., τρίμμα
  • Μανταρίνι, 1 ποτήρι/-α, χυμός
  • Μαρμελάδα, 2 κουταλ. της σούπας, Βερίκοκο
  • Ζάχαρη άσπρη, 3-5 κουταλ. της σούπας, (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε), για την κρέμα
  • Μανταρίνι, 2 ποτήρι/-α, χυμός, για την κρέμα
  • Κορνφλάουρ, 6 κουταλ. της σούπας, (άνθος αραβοσίτου) για την κρέμα
  • Αμύγδαλα, καβουρδισμένα, τριμμένα, για την κρέμα
 Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη και την άλλη μισή με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε για το παντεσπάνι και αφού τα χτυπήσουμε καλά, βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί (προτείνεται μέγεθος Νο 22) ή σε πυρέξ. Το αφήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την κρέμα μας χτυπώντας καλά τα υλικά. Μετά από 40 λεπτά βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε οριζόντια σε 2 κομμάτια. Το ένα από τα δύο κομμάτια το τοποθετούμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό μας, περιχύνουμε από πάνω ½ ποτήρι χυμό μανταρίνι, το αλείφουμε με τη μαρμελάδα μας και τέλος βάζουμε από πάνω του το 1/3 της κρέμας μας. Κατόπιν βάζουμε επάνω του το άλλο κομμάτι παντεσπάνι στο οποίο περιχύνουμε τον υπόλοιπο χυμό μανταρίνι. Τέλος στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα μας συμμετρικά σε όλο το παντεσπάνι και πασπαλίζουμε καβουρδισμένο τριμμένο αμύγδαλο.

Πηγή: in.gr