Η συνταγή της ημέρας....

Λαζάνια με σουπιές και σάλτσα ντομάτας και βασιλικού...


Κύρια Υλικά
  • Λαζάνια, 500 γρ.
  • Σουπιά, 500 γρ., πλυμένες και καθαρισμένες
  • Ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι/-α
  • Ντομάτα, 4 τμχ., μεγάλες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ.
  • Σκόρδο, 3 σκελίδες
  • Κρασί κόκκινο, ¾ φλιτζάνι/-α του καφέ
  • Βασιλικός, 1 ματσάκι/-α
  • Μαϊντανός, ½ ματσάκι/-α
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, κόκκινο
  • Τυρί, λίγο, τριμμένο
  • Ζάχαρη άσπρη, λίγη
 Εκτέλεση
Θα σωτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και αμέσως μετά τις σουπιές κομμένες σε κύβους.
Μετά από λίγο θα σβήσουμε με το κρασί. Σε διπλανό μάτι θα μαγειρέψουμε τις ντομάτες για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το μισό βασιλικό. Θα νοστιμίσουμε με το αλάτι και το καυτερό πιπέρι. Μόλις δούμε ότι ψήθηκαν οι σουπιές, θα σβήσουμε τη φωτιά, διατηρώντας ζεστή τη σάλτσα τους. Στη συνέχεια βράζουμε τα λαζάνια με άφθονο αλατισμένο νερό για 6 - 10 λεπτά ώστε να "κρατάνε" και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα χωρίς να τα στραγγίξουμε σε πιατέλα. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τυρί και γαρνίρουμε με βασιλικό και μαϊντανό.

Πηγή: in.gr