Κύρια Υλικά
- Κιμάς μοσχαρίσιος, 1 κιλ.
- Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ., μέτριο, λιωμένο στο μίξερ
- Δυόσμος, 1 φλιτζάνι/-α του καφέ, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ψωμί, 2 φέτες, μουλιασμένες σε κρασί και στυμμένες
- Φέτα, 150 γρ.
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το στυμμένο ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι. Τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Λιώνουμε καλά τη φέτα με ένα πιρούνι. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθουμε ως εξής: παίρνουμε τόση ποσότητα όση για ένα κεφτεδάκι. Το ανοίγουμε σαν πιτάκι στην παλάμη μας και στο κέντρο του βάζουμε 1/2 κουταλάκι φέτα. Ανασηκώνουμε τις άκρες από τον κιμά και το κάνουμε στρογγυλό, ώστε η φέτα να είναι στο κέντρο. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά στο θερμοθάλαμο μέχρι το σερβίρισμα.
Πηγή: in.gr