Η συνταγή της ημέρας....

Πιπεριές γεμιστές


Κύρια Υλικά
  • Πιπεριά Φλωρίνης, 10 τμχ., μεγάλες
  • Φέτα, 500 γρ., Π.Ο.Π.
  • Τυρί, 500 γρ., λευκά μαλακά Π.Ο.Π. (σφέλα, μανούρι, κατίκι Δομοκού, γαλοτύρι)
  • Μάραθο, 1 φλιτζάνι/-α, φρέσκο ή άνιθο ψιλοκομμένο
  • Καρύδια, ½ φλιτζάνι/-α του καφέ, ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
 Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το πιπέρι, το μάραθο και τα καρύδια. Αδειάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης από το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με το μίγμα μας. Τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός και προσθέτουμε τη φυτίνη. Βάζουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Όταν πάρει μια-δυο βράσεις το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους, την κεφαλογραβιέρα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά
Πηγή: in.gr