Κύρια Υλικά
- Αυγό, 10 τμχ.
- Ξύδι
- Μέλι
- Πιπέρι, κόκκους
- Δενδρολίβανο
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- Μπούκοβο, ή καυτερή πιπεριά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά μέχρι να σωθεί το νερό τους. Ξαναβάζουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν πάλι μέχρι να σωθεί το νερό τους. Συνεχίζουμε άλλες δυο-τρεις φορές το ίδιο. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τόσο ξύδι όσο το γυάλινο δοχείο με καπάκι που θα βάλουμε τα αυγά, με δύο τρεις κουταλιές μέλι και όλα τα άλλα υλικά. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα βάζουμε στο γυάλινο βάζο, τα καλύπτουμε με το ξύδι, κλείνουμε το καπάκι κι αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 10–15 μέρες.
Σχόλια
Ωραίος μεζές για τσίπουρο και ούζο
Πηγή: in.gr