Η συνταγή της ημέρας...

Μαγειρίτσα αυγολέμονο


Κύρια Υλικά
  • Μαρούλι, 3 τμχ., μεγάλα
  • Άνηθος, 1 ½ ματσάκι/-α
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο, 2 ματσάκι/-α
  • Κρεμμύδι ξηρό, 2 τμχ.
  • Ρύζι καρολίνα, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, (εαν το επιθυμείτε)
  • Συκωταριά, 1
  • Βούτυρο, φρέσκο, λίγο ή λάδι
  • Αυγό, 2 τμχ.
  • Λεμόνι, 1 - 2 τμχ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά. Βάζουμε 5-6 ποτήρια νερό μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά για να ζεματιστεί. Στη συνέχεια βγάζουμε τη συκωταριά σε πιάτο και την ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια και τον άνηθο. Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, στη συνέχεια τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τον άνηθο, το βούτυρο, τη συκωταριά, λίγο λάδι και ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το μαρούλι, προσθέτοντας αλατοπίπερο. Όταν ετοιμαστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό ενός ή δύο λεμονιών και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ ή αλεύρι. Ρίχνουμε τα δύο αυγά και χτυπάμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά - σιγά αρκετή ποσότητα από το ζουμί της μαγειρίτσας, ανακατεύοντας διαρκώς το αυγολέμονο. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε τη μαγειρίτσα από τη ζεστή εστία.

Πηγή : in.gr