Κύρια Υλικά
- Φαρινάπ (αλεύρι), (τόσο όσο χρειάζεται για να είναι η ζύμη μαλακιά και αφράτη)
- Ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι/-α του καφέ
- Νερό, ½ φλιτζάνι/-α του καφέ, ζεστό
- Καρύδια, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Κανέλα, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού, γεμάτο
- Γαρύφαλλο, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού, κοφτό, κοπανισμένο
- Ζάχαρη άσπρη, 3 κουταλ. της σούπας, γεμάτες
- Νερό, 2 ποτήρι/-α, για το σιρόπι
- Ζάχαρη άσπρη, 3 ποτήρι/-α, για το σιρόπι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι ως εξής: ρίχνουμε το αλεύρι ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει μία απαλή μαλακιά ζύμη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τα υλικά (καρύδια, κανέλα, γαρύφαλλο, ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Παίρνουμε στο χέρι μας ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε στην παλάμη μας βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. Το κλείνουμε δίνοντάς της τριγωνικό σχήμα. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Όταν τελειώσουμε με δύο πιρούνια κάνουμε σχήματα από πάνω π.χ. μικρές τρυπούλες και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Όσο ψήνουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τα βγάζουμε τα σιροπιάζουμε με το ήδη κρύο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τα υλικά (καρύδια, κανέλα, γαρύφαλλο, ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Παίρνουμε στο χέρι μας ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε στην παλάμη μας βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. Το κλείνουμε δίνοντάς της τριγωνικό σχήμα. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Όταν τελειώσουμε με δύο πιρούνια κάνουμε σχήματα από πάνω π.χ. μικρές τρυπούλες και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Όσο ψήνουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τα βγάζουμε τα σιροπιάζουμε με το ήδη κρύο σιρόπι.
Πηγή: in.gr