Κύρια Υλικά
- Χόρτα, 1 ½ κιλ., π.χ. σέσκουλα, λίγο σπανάκι, καυκαλήθρες, λίγα λάπατα, λίγες τσουκνίδες
- Κρεμμυδάκι φρέσκο, ½ κιλ., λίγα και με τις φλούδες τους
- Σκόρδο, λίγα, φρέσκα και με τις φλούδες τους
- Πράσο, 1 τμχ.
- Μαϊντανός, 1 ματσάκι/-α
- Άνηθος
- Δυόσμος
- Αλεύρι καλαμποκίσιο, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε το λάδι το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Λαδώνουμε το ταψί μας και το στρώνουμε με καλαμποκίσιο αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα από τα χόρτα μας και τα επικαλύπτουμε πάλι με μπόλικο καλαμποκίσιο αλεύρι. Βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ζεστό νερό για να μαλακώσει το αλεύρι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα, ενώ προσέχουμε να μην αρπάξει. Όταν κοκκινίσει το αλεύρι, η μπατσάρα μας είναι ψημένη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Πηγή: in.gr