Η συνταγή της ημέρας....

Σουφλέ με σπανάκι και πράσα

Κύρια Υλικά
  • Σπανάκι, 1 ½ κιλ.
  • Πράσο, 1 ½ κιλ.
  • Λαδοτύρι Μυτιλήνης, 300 γρ., Π.Ο.Π. τριμμένο
  • Γραβιέρα, 300 γρ., Π.Ο.Π. τριμμένη
  • Φέτα, 300 γρ., Π.Ο.Π. τριμμένη
  • Γάλα, 6 ποτήρι/-α, για τη μπεσαμέλ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 12 κουταλ. της σούπας, για τη μπεσαμέλ
  • Φυτίνη, 2 κουταλ. της σούπας, για τη μπεσαμέλ
  • Αυγό, 4, οι κρόκοι, για τη μπεσαμέλ
  • Κεφαλογραβιέρα, 1 φλιτζάνι/-α, Π.Ο.Π. , τριμμένη, για τη μπεσαμέλ
  • Μοσχοκάρυδο, λίγο τριμμένο
 Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα και το σπανάκι και τα βράζουμε. Σουρώνουμε τα λαχανικά μας πολύ καλά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά και το ¼ της μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και σκεπάζουμε με τη υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Για τη μπεσαμέλ
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός και προσθέτουμε τη φυτίνη. Βάζουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Όταν πάρει μια-δυο βράσεις το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους, την κεφαλογραβιέρα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά
Πηγή: in.gr