Κύρια Υλικά
- Φασόλια γίγαντες, 200 γρ.
- Μελιτζάνα, 1 τμχ., μικρή
- Κρεμμύδι ξηρό, 3 τμχ., μέτρια
- Πιπεριά κόκκινη, 1 τμχ., μεγάλη
- Μαϊντανός, 1 ματσάκι/-α
- Καρότο, 2 τμχ., μέτρια
- Σέλινο, 1 ματσάκι/-α
- Ντοματάκια, 1 κουτί, ολόκληρα
- Ελαιόλαδο, 100 ml.
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κολοκύθια, 2 τμχ.
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε κρύο νερό σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι για να βράσει μαζί. Πριν τελειώσει το βράσιμό τους τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα καρότα, το σέλινο, το δυόσμο και τρίβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους γίγαντες για ένα γρήγορο σοτάρισμα. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό από τα βρασμένα φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου.
Πηγή : in.gr