Η συνταγή της ημέρας....

Χαλβάς  (σιμιγδαλένιος)

Κύρια Υλικά
  • Ελαιόλαδο, 1 ποτήρι/-α
  • Σιμιγδάλι ψιλό, 2 ποτήρι/-α
  • Ζάχαρη άσπρη, 2 ½ ποτήρι/-α
  • Νερό, 4 ποτήρι/-α
  • Κανέλα, 1 ξυλάκι
  • Πορτοκάλι, τη φλούδα του
  • Αμύγδαλα, 1 φλιτζάνι/-α, άσπρα
 Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα πέντε λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Σε κατσαρόλα που δεν κολλάει βάζουμε το λάδι και τη φλούδα πορτοκαλιού μέχρι να κάψει. Αφαιρούμε τη φλούδα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε υπομονετικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί και να γίνει πιο σκούρο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το σιρόπι (με προσοχή γιατί πιτσιλάει). Ανακατεύουμε συνεχώς  μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και λίγη ώρα παραπάνω. Σερβίρουμε σε φόρμα.
 
Πηγή: in.gr