Κύρια Υλικά
- Κουκιά, 500 γρ.
- Κρεμμύδι ξηρό, 3 - 4 τμχ., ψιλοκομμένα
- Σκόρδο, 5 - 6 σκελίδες
- Κρασί κόκκινο, ¾ φλιτζάνι/-α του καφέ
- Δάφνη, 2 - 3 τμχ.
- Ντομάτα, 500 γρ., ψιλοκομμένες
- Μπούκοβο
- Μπαχάρι, λίγο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα κουκιά για 12 ώρες και μετά τα βράζουμε να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν ετοιμαστούν ρίχνουμε τα κουκιά (που έχουμε στραγγίξει) και σβήνουμε με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες) αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι, 2-3 φύλλα δάφνης, μπούκοβο και όσο νερό χρειαστεί ώστε αφού σιγοβράσουν (για μισή ώρα) να έχουν χυλώσει. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Λουκούμι!
Πηγή : in.gr