Κύρια Υλικά
- Μπακαλιάρος παστός, 1 κιλ.
- Πατάτα, ½ κιλ., κομμένες στα 2 ή στα 4
- Κρεμμύδι ξηρό, 3 τμχ., κομμένα στη μέση
- Αυγό, 3 τμχ.
- Κασέρι, 1 φλιτζάνι/-α, τριμμένο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο, 200 γρ.
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αποβραδίς βάζουμε τον μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει. Την άλλη ημέρα, βάζουμε τα λαχανικά, τον μπακαλιάρο μαζί με το λάδι να βράσουν όλα μαζί.
Αφού βράσουν, στραγγίζουμε και καθαρίζουμε από κόκαλα και δέρμα τον μπακαλιάρο. Τα περνάμε όλα από το μύλο του πουρέ.
Σ΄αυτόν το πουρέ λαχανικών και μπακαλιάρου προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε σε μακρόστενες κροκέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αφού βράσουν, στραγγίζουμε και καθαρίζουμε από κόκαλα και δέρμα τον μπακαλιάρο. Τα περνάμε όλα από το μύλο του πουρέ.
Σ΄αυτόν το πουρέ λαχανικών και μπακαλιάρου προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε σε μακρόστενες κροκέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Συμβουλές
Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό του μπακαλιάρου την προηγουμένη, για να ξαλμυρίσει.
Πηγή: in.gr