Κύρια Υλικά
- Φύλλο χωριάτικο, 1 πακέτο
- Μαρίδα, 1 κιλ., πολύ ψιλή
- Σκόρδο, 2-3 σκελίδες, λιωμένο
- Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ., σε ροδέλες
- Ντομάτα, 2 τμχ., ώριμες αποφλοιωμένες
- Φέτα, 200 γρ., Π.Ο.Π. ή σφέλα Π.Ο.Π.
- Μαϊντανός
- Ελαιόλαδο, ¾ φλιτζάνι/-α
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μαριδάκι, το πλένουμε το αλατίζουμε και το αφήνουμε να σουρώσει.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, στρώνουμε το φύλλο, αφήνοντάς το να εξέχει, και το λαδώνουμε. Τοποθετούμε τα μαριδάκια στο ταψί και από πάνω απλώνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη, το πιπέρι, το μαϊντανό και το τυρί. Γυρίζουμε τη ζύμη που εξέχει σαν τάρτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, στρώνουμε το φύλλο, αφήνοντάς το να εξέχει, και το λαδώνουμε. Τοποθετούμε τα μαριδάκια στο ταψί και από πάνω απλώνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη, το πιπέρι, το μαϊντανό και το τυρί. Γυρίζουμε τη ζύμη που εξέχει σαν τάρτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
Πηγή: in.gr