Κύρια Υλικά
- Ζάχαρη άσπρη, 1 ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Βούτυρο, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Γιαούρτι, 1 ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, (περίπου)
- Αυγό, 5 τμχ.
- Μπέικιν πάουντερ, 3 κουταλάκι/-α του γλυκού
- Λεμόνι, 2 κουταλάκι/-α του γλυκού, ξύσμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το γιαούρτι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με τα ασπράδια (λίγο ασπράδι, λίγο αλεύρι) στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο μία ώρα περίπου.
Πηγή: in.gr