Κύρια Υλικά
- Γάλα, 1 lt., 0% λιπαρά
- Αυγό, 7 τμχ.
- Βανίλια, 2 τμχ.
- Ζάχαρη μαύρη, 2 φλιτζάνι/-α του τσαγιού, (ακατέργαστη)
- Ζάχαρη μαύρη, (ακατέργαστη), λίγη, για την καραμέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα 7 αυγά, προσθέτουμε τα 2 φλυτ. ζάχαρη, τις βανίλες και το γάλα. Τα χτυπάμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα μπρίκι βάζουμε 4-5 κουταλιές ακατέργαστη ζάχαρη και τη λιώνουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει χρώμα καραμέλας και όσο είναι ζεστή, ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ειδικά φορμάκια ή σε μία φόρμα μέχρι να γεμίσει ο πάτος τους. Εαν χρησιμοποιήσετε φορμάκια, θα χρειαστείτε περίπου 12-14. Μόλις στρώσετε τον πάτο, ρίχνετε το μείγμα που αφήσατε στην άκρη.
Βάλτε τα φορμάκια ή τη φόρμα σε ένα μεγάλο ταψί. Γεμίστε το ταψί μέχρι τη μέση με νερό και βάλτε το στον φούρνο να ψηθεί για τρία τέταρτα ή μια ώρα. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η κρέμα. Αν το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα βγαίνουν καθαρά τότε η κρέμα έχει ψηθεί.
Την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αναποδογυρίζετε τα φορμάκια η τη φόρμα σε μία πιατέλα ή σε πιατάκια και απολαμβάνετε ένα νόστιμο γλυκό.
Μόλις πάρει χρώμα καραμέλας και όσο είναι ζεστή, ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ειδικά φορμάκια ή σε μία φόρμα μέχρι να γεμίσει ο πάτος τους. Εαν χρησιμοποιήσετε φορμάκια, θα χρειαστείτε περίπου 12-14. Μόλις στρώσετε τον πάτο, ρίχνετε το μείγμα που αφήσατε στην άκρη.
Βάλτε τα φορμάκια ή τη φόρμα σε ένα μεγάλο ταψί. Γεμίστε το ταψί μέχρι τη μέση με νερό και βάλτε το στον φούρνο να ψηθεί για τρία τέταρτα ή μια ώρα. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η κρέμα. Αν το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα βγαίνουν καθαρά τότε η κρέμα έχει ψηθεί.
Την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αναποδογυρίζετε τα φορμάκια η τη φόρμα σε μία πιατέλα ή σε πιατάκια και απολαμβάνετε ένα νόστιμο γλυκό.
Πηγή: in.gr