Η συνταγή της ημέρας...

Γάυρος ξιδάτος


Κύρια Υλικά
  • Γαύρος, 1 κιλ.
  • Αλάτι, 50 γρ.
  • Ξύδι, 1 μπουκάλι
  • Σκόρδο, 3 σκελίδες
 Εκτέλεση
Βάζουμε τον καθαρισμένο γαύρο σε ένα μπολ σε στρώσεις με αλάτι. Προσθέτουμε το σκόρδο, και το ξύδι και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο μέρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κόκαλα από το γαύρο και τον διατηρούμε σε ηλιέλαιο στο ψυγείο.
 Σχόλια
Θαυμάσιος μεζές για ούζο.

Πηγή: in.gr