Κύρια Υλικά
- Αυγό, 14 τμχ.
- Ζάχαρη άσπρη, 14 κουταλ. της σούπας
- Σιμιγδάλι, 7 κουταλ. της σούπας
- Μπέικιν πάουντερ, 4 κουταλάκι/-α του γλυκού
- Βανίλια, 4 τμχ.
- Ζάχαρη άσπρη, 6 ποτήρι/-α, για το σιρόπι
- Νερό, 7 ποτήρι/-α, για το σιρόπι
- Λεμόνι, 1 τμχ., φλούδα, για το σιρόπι
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια, ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο ζεστό ρεβανί.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο ζεστό ρεβανί.
Πηγή: in.gr