Κύρια Υλικά
- Κόκορας, 1 μέτριος
- Τραχανάς, 3 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Κρεμμύδι ξηρό, 3 τμχ.
- Ντομάτα, φρέσκια
- Ντομάτα πελτές, 1 κουταλ. της σούπας
- Ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι/-α
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλα
- Μπαχάρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ένα ξύλο κανέλας και 2-4 κόκκους μπαχάρι. Όταν ο κόκορας έχει βράσει καλά, προσθέτουμε το ανάλογο νερό (για κάθε φλιτζάνι τραχανά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό) και ρίχνουμε τον τραχανά. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσει ο τραχανάς.