Η συνταγή της ημέρας....

Κεφτέδες από κολοκύθια, πατάτες και μελιτζάνες


Υλικά Κύρια Υλικά
  • Κολοκύθια, 200 γρ., βρασμένα
  • Μελιτζάνα, 150 γρ., καθαρισμένες και βρασμένες
  • Πατάτα, 250 γρ., βρασμένες
  • Αυγό, 3 τμχ.
  • Γραβιέρα, 1 φλιτζάνι/-α, τριμμένη
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ., μεγάλο
  • Άνηθος, 1 ματσάκι/-α, και μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρυγανιά τριμμένη, 1-2 κουταλ. της σούπας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
 Εκτέλεση
Περνάμε τα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πατάτες) από το μύλο του πουρέ να γίνουν πολτός. Σ' ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας λίγη φρυγανιά (1-2 κουταλιές της σούπας) και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε κι αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: in.gr