Υλικά Κύρια Υλικά
- Κολοκύθια, 200 γρ., βρασμένα
- Μελιτζάνα, 150 γρ., καθαρισμένες και βρασμένες
- Πατάτα, 250 γρ., βρασμένες
- Αυγό, 3 τμχ.
- Γραβιέρα, 1 φλιτζάνι/-α, τριμμένη
- Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ., μεγάλο
- Άνηθος, 1 ματσάκι/-α, και μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Φρυγανιά τριμμένη, 1-2 κουταλ. της σούπας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Περνάμε τα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πατάτες) από το μύλο του πουρέ να γίνουν πολτός. Σ' ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας λίγη φρυγανιά (1-2 κουταλιές της σούπας) και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε κι αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: in.gr