Η συνταγή της ημέρας....

Κρεατοπιτάκια

  • Μοσχάρι, 300 γρ., κιμάς (σπάλα)
  • Κεφαλοτύρι, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού, τριμμένο
  • Φέτα, 150 γρ., κατσικίσια Καλαβρύτων
  • Κρεμμύδι ξηρό, 300 γρ., χοντροτριμμένα
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο, 2 τμχ., ψιλοκομμένα
  • Αυγό, 2 τμχ.
  • Μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Πιπέρι μαύρο, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Πιπέρι, ½ κουταλάκι/-α του γλυκού, κόκκινο γλυκό
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος λίγος
  • Ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κιλ., για το φύλλο
  • Ελαιόλαδο, 1 κουταλ. της σούπας, για το φύλλο
  • Αυγό, 1 τμχ., για το φύλλο
  • Αλάτι, λίγο, για το φύλλο
  • Νερό, για το φύλλο
  • Ξύδι, 1 κουταλ. της σούπας, για το φύλλο
 Εκτέλεση
Γέμιση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και αφού αρχίζουν να παίρνουν λίγο χρώμα, σωτάρουμε και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά καί τέλος το μαιντανό. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφού έχει μισοκρυώσει η γέμιση προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά, αφήνουμε την γεμιση να ρυώσει εντελώς.
Ζύμη
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι, επίσης κάνουμε μια λακούβα στην μέση. Εκεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Ανοίγουμε φύλλα λίγο χοντρά, και κόβουμε στρογγυλά πιτάκια με ένα πιατάκι του καφέ.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε πίτας γέμιση και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι βαθύ με καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα πιτάκια, ροδίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές. Ακουμπάμε τα κρεατοπιτάκια σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα λάδια και καλή όρεξη.
Πηγή in.gr