Η συνταγή της ημέρας....

Τυρολουκουμάδες.


Υλικά Κύρια Υλικά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κιλ.
  • Μαγιά, σε σκόνη, 1 φακελακι
  • Αυγό, 1 τμχ.
  • Νερό, 1 ½ φλιτζάνι/-α του καφέ
  • Φέτα, ½ κιλ., λιωμένη με το πιρούνι
  • Πιπέρι, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Δυόσμος, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Μυζήθρα, τριμμένη
 Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αβγό. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία αρκετά σφικτή ζύμη, την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αναμειγνύουμε καλά το τυρί, το πιπέρι και το δυόσμο με τη ζύμη. Με ένα κουταλάκι του γλυκού (που το βρέχουμε συχνά σε νερό) ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τους αρκετές φορές μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους σερβίρουμε ζεστούς και πασπαλισμένους με την τριμμένη μυζήθρα.

Πηγή: in.gr