Κύρια Υλικά
- Κουνέλι, 2 κιλ.
- Κρεμμύδι ξηρό, 2 κιλ., μικρά, για στιφάδο
- Σκόρδο, 1 τμχ., ολόκληρο
- Ντομάτα, 1 κιλ.
- Ντομάτα πελτές, 1 ½ κουταλ. της σούπας
- Δενδρολίβανο, ½ κουταλάκι/-α του γλυκού
- Πιπέρι, ½ κουταλάκι/-α του γλυκού, ολόκληρο
- Κανέλα, 1 τμχ.
- Κύμινο, λίγο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο
- Ελαιόλαδο, 1 ½ ποτήρι/-α
- Ξύδι, 1 φλιτζάνι/-α του καφέ
- Κρασί κόκκινο, 1 ½ φλιτζάνι/-α του καφέ
- Δάφνη, 4 φύλλα
- Καρότο, 2 τμχ., κομμένα φέτες
- Σελινόριζα, (αν δεν υπάρχει χρησιμοποιούμε φύλλα)
- Μπαχάρι, ½ κουταλάκι/-α του γλυκού
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το βάζουμε στη μαρινάδα -ξίδι, κρασί, δάφνη, καρότα, σελινόριζα, μπαχάρι, κρεμμυδια στιφάδου - τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά, το στεγνώνουμε σε πανί και, αφού το τσιγαρίσουμε σε τηγάνι, το βάζουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι πάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Προσοχή να μην καεί! Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε την ντομάτα πελτέ και κατόπιν όλη τη μαρινάδα, μέχρι να πάρει βράση. Μετά την προσθέτουμε στην κατσαρόλα, με όλα τα υπόλοιπα υλικά και, προσθέτοντας νερό, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σκεπασμένη με λαδόκολα και με το καπάκι. Οταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά ή βάζουμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο.
Πηγή: in.gr