Γαριδομακαρονάδα
Υλικά Κύρια Υλικά
- Γαρίδες, 1 κιλ., Νο 2
- Σκόρδο, 4-5 σκελίδες, μεγάλες
- Μαϊντανός, 1 φλιτζάνι/-α, ψιλοκομμένος
- Κρεμμύδι ξηρό, 2 τμχ., μεγάλα ψιλοκομμένα
- Ντομάτα, 1 κιλ., φρέσκες ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μίξερ
- Ελαιόλαδο, ¼ φλιτζάνι/-α
- Αλάτι, λίγο
- Πιπέρι, άσπρο, λίγο
- Κανέλα, λίγη
- Σπαγγέτι, Νο 6, 1 πακέτο
- Βούτυρο, φρέσκο
- Κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες χωρίς να αφαιρέσουμε το κέλυφος. Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά (σκόρδο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ντομάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι και κανέλα), εκτός από τις γαρίδες και προσθέτουμε ένα (1) ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν άλλα 15 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα).
Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με φρέσκο βούτυρο. Προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πήλινη σουπιέρα. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και από πάνω γαρνίρουμε με τις γαρίδες.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν άλλα 15 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα).
Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με φρέσκο βούτυρο. Προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πήλινη σουπιέρα. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και από πάνω γαρνίρουμε με τις γαρίδες.
Πηγή: in.gr