Κολοκυθόπιτα με αυγά και φέτα
- Αλεύρι μαλακό, 200 γρ., τύπου 70%, για το φύλλο
- Ξύδι, 2 κουταλ. της σούπας, για το φύλλο
- Ελαιόλαδο, 4 κουταλ. της σούπας, για το φύλλο
- Νερό, όσο πάρει, για το φύλλο
- Κολοκύθια, 1.200 γρ., κατά προτίμηση μεγάλα
- Κρεμμύδι ξηρό, 2 τμχ.
- Κρεμμυδάκι φρέσκο, 1 ματσάκι/-α, (αν δεν έχετε προσθέστε 1 ακόμη ξερό)
- Σκόρδο, 2-3 σκελίδες
- Μάραθο, 1 ματσάκι/-α, φρέσκο
- Πιπέρι μαύρο
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο, 100 ml., περίπου
- Φέτα, 400 γρ.
- Αυγό, 7
- Γάλα, λίγο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλ. της σούπας
- Ρύζι, 1 φλιτζάνι/-α του καφέ, για γεμιστά
Εκτέλεση
Τρίβω τα κολοκύθια στο χονδρό τρίφτη. (Αν έχουν μεγάλους σπόρους τους αφαιρούμε), και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν καλά. Ετοιμάζω τη ζύμη. Τοποθετώ στον πάγκο το αλεύρι, ανοίγω μια γουβίτσα, ρίχνω μέσα το λάδι και το ξύδι και ανακατεύω ρίχνοντας όσο νερό χρειαστεί, για να γίνει μία μαλακή ζύμη. Την αφήνω στην άκρη πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι. Τρίβω τα κρεμμύδια στο χονδρό τρίφτη, τα σκόρδα, ψιλοκόβω το μάραθο, ρίχνω το πιπέρι, στείβω τα κολοκύθια και τα βάζω όλα σε μία λεκάνη ανακατεύοντάς τα. Σπάω τα αυγά και τα ανακατεύω στο μείγμα. Κρατάω έναν κρόκο χωριστά. Ρίχνω λίγο γάλα, το αλεύρι και ανακατεύω ξανά. Τρίβω το τυρί με τα δάκτυλα και το προσθέτω ανακατεύοντας ελαφρά. Ανοίγω ένα αρκετά λεπτό φύλλο, αλείφω το ταψί με αρκετό ελαιόλαδο και τοποθετώ το φύλλο μέσα, ώστε να περισσεύει γύρω - γύρω. Αλείφω με ελαιόλαδο το φύλλο. Το πρώτο υλικό που στρώνω είναι το ρύζι, το οποίο έχω μουσκέψει για 4 ώρες περίπου. Ακολουθεί η γέμιση την οποία απλώνω,ομοιόμορφα, σε πάχος 2,5 με 3 δάκτυλα. Χτυπάω σε ένα πιάτο τον κρόκο που΄χω κρατήσει με 3 κουταλιές λάδι και λίγο πιπέρι και αλείφω τη γέμιση απαλά - απαλά. Ρίχνω λίγο λάδι ανάμεσα στο φύλλο που προεξέχει και στο ταψί και γυρίζω το φύλλο σαν κορδόνι. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Καλοφάγωτη!!
Πηγή: in.gr