Κύρια Υλικά
- Αυγό, 8 τμχ.
- Ζάχαρη άσπρη, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Σιμιγδάλι ψιλό, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Καρύδια, λίγα
- Κονιάκ, λίγο
- Κανέλα, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
- Μπέικιν πάουντερ, ½ κουταλάκι/-α του γλυκού
- Βούτυρο, (για το ταψί)
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη ώστε να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα και σε αυτό ρίξτε λίγο κονιάκ. Σταδιακά προσθέστε το σιμιγδάλι, την κανέλα, το μπέικιν-πάουντερ και τα καρύδια. Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί (μεγέθους 30 εκ.). Ψήστε το γλυκό για 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.Βράστε για πέντε λεπτά 2 κούπες νερό με 2 κούπες ζάχαρη και 2 κουταλιές κονιάκ. Περιχύστε την καρυδόπιτα με το ζουμί αυτό πριν κρυώσει εντελώς.
Πηγή: in gr